måndag 28 oktober 2013

Projekt och att arbeta i projekt - Del 1

Inom de flesta företag så kommer du för eller senare i kontakt med projekt arbete, vare sig det är som aktivt eller inaktivt medverkande.
Med andra ord du kan vara med i själva projekt arbetet eller enbart bli berörd av resultatet på ett eller annat sätt.

Att arbeta i projekt är också ett väldigt bra sätt att jobba när man startar ett företag.
En stor fördel är att man får struktur och ordning både i startfasen och även under hela företagsetableringen.
Man har lättare att sätta upp klara mål, budget, riktlinjer och att få ett bättre effektivitet i arbetet.
I många fall så är de steg man måste ta för att starta ett företag väldigt likt stegen man använder i projekt arbetet så varför inte arbeta på detta sätt redan från första början.

Nu är ju det varken något krav eller ens en säkerhet att företaget blir bättre eller att starten går smidigare då det är många fler faktorer som spelar in.
Men de fördelar det kan ge samt den kunskap som säkerligen kommer behövas i senare skede gör att jag väljer att börja denna starta eget skola med just hur man arbetar i projekt.



Vad är projekt?

 
Ordet projekt kommer från latinets projicere som betyder utkast eller kasta fram.
En tanke leder till utveckling av en idé, man kastar fram något man vill pröva, för att utveckla och förbättra verksamheten.

Utveckling av verksamheten är positivt och ger energi, vilket gör projekt arbetet både roligt och intressant.
Man kan också jämföra det med ett pussel, man har en klar bild av resultatet men det är många bitar som måste falla på plats.
 
Projekt är en sorts arbetsform som skiljer sig från andra arbetsformer.
Det är tillfälligt och kräver en egen tillfällig ledning som avvecklas när projektet är klart.
Ett projekt är en sammanfattning av personer med olika spetskompetens inom de områden
som krävs för att klara den uppgift projektet har, för att nå målet.
Projekt har ett tydligt mål, ett specifikt syfte som ska uppnås.
När man arbetar i projekt så är det ett strukturerat sätt att gå från idé, handling till resultat.
Man kan säga att projekt är resultatorienterat arbetsform.
 
Faktorer som bör vara uppfyllda för att få kallas projekt. 
  • utgår från en klart formulerad idé
  • uppdraget är tydligt definierad och har ett klart mål/syfte
  • har definierade resurser och egen budget
  • har alltid en beställare och mottagare
  • har en egen tillfällig organisation vid sidan av den ordinarie verksamheten
  • är tidsbegränsat, en tydlig start och ett tydligt slut
  • berör ofta flera intressenter och oftast hela verksamheten på ett eller annat sätt
  • syftar i regel till utveckling eller förändring.
 
Projekt är att lösa en frågaställning eller ett problem med hjälp av idéer, visioner, kraftsamling och konkreta resultat. Man arbetar strukturerat, tydligt och effektivt.
Detta leder i slutändan till lösningen, utveckling eller förändring i verksamheten.
 
 
Både fördelar och nackdelar.
 
Att arbeta i projekt ger många fördelar om man arbetar på rätt sätt och tar till vara på den kunskap man lär sig under tiden.
Man kraftsamlar gemensamt för att lösa ett problem, ansvars- och uppgiftfördelningen är tydlig och man har en förenklad och smidig beslutsprocess.
Allt detta leder till ett effektivt arbete som i de flesta fall också leder till utveckling både för verksamheten och den personliga individen. 
 
Den största nackdelen kan vara att man "stör" det vanliga arbetet i organisationen.
Det kan vara allt från att man lånar resurser och kompetens till att det kan väckas avundsjuka bland medarbetarna. "Varför blev inte jag tillfrågad att vara delaktig".
Kan ej projektorganisationen och den ordinarie organisationen arbeta gemensamt så finns risk att det blir en "stat i staten".
Detta kan undvikas med grundlig förberedelse och god kontakt/informationsflöde mellan olika enheter, projektet måste vara förankrad i organisationen. Mer om detta i senare kapitel.
 
Varför startar man ett projekt? 
 
Anledningen att man startar ett projekt är oftast att det finns ett problem som måste lösas.
Ett identifierat problem eller otillfredsställt behov i organisationen, antingen förts fram och diskuterat av beslutande organ eller direkt från medarbetarna eller fackligt håll.
 
Det kan också ställas krav utifrån, nya lagar och förordningar, kunder eller leverantörer som ställer andra krav, nya tekniker eller konkurrenskraft, kort sagt kan krav komma från många olika håll.
 
Ett annat sätt att starta är att man får en idé, detta gäller ofta när man startar eget företag och väljer arbeta fram det som ett projekt men det kan också vara att någon i organisationen får en idé, något som kan förbättra och underlätta i verksamheten.
Denna typ av projekt bör kritiskt granskas noga då problemet och målet inte är direkt synligt.
Men har projektet ett värde för organisationens utveckling bör man pröva hållbarheten i idén.
 
I vissa fall startas tyvärr projekt för att undvika/dölja ett problem eller frågan.
Det kan vara att man vill undvika ta ställning i en fråga/problem som förts fram, man vill lägga locket på helt enkelt, men ändå visa att man gör något.
Det kan vara ett krav som måste göras men man vill fördröja och eventuellt hoppas att det lugnar ned sig efter ett tag eller i samband med försäljning, nedläggning eller konkurs.
Som tur är lyckas sällan dessa projekt och genomskådas ganska fort.
 
Ibland händer det att projekt havererar eller kanske inte ens skulle ha startats.
Orsakerna kan vara många, men i de flesta fall handlar det om bristen på kunskap om problemet men även om arbetssätet. Man kan ifrågasätta syftet och målet eller att det dyker upp oväntade saker som förhindrar och försvårar det fortsatta arbetet.
Det kan vara svårt och rentutav oundvikligt att förhindra detta men riskerna kan minimeras om rätt kunskap tillgås och ett grundligt arbeta utförs i de första faserna.
 
Projektets olika faser.
 


Ett projekt har många moment och för att underlätta arbetet och få struktur delar man in det i faser eller steg.
De vanligaste och grundläggande faserna är dessa fyra:
  • Idé/utforskning
  • Planering
  • Genomförande
  • Avslut och utvärdering 
 

Dessa fyra faser har sitt speciella fokus och ställer således olika krav på projektarbetet.
Tiden som läggs ned på varje fas är självklart olika beroende på typ av projekt.
Generellt så är det själva genomförandet som tar längst tid men man bör vara noga med att lägga god tid på faserna före också.
Det är viktigt att vara noggrann, det har man igen senare - genom hela projektet.
En grundlig utforskning och planering hjälper att undvika de vanligaste och mest allvarliga fällorna.

Vi kommer framöver gå igenom varje fas noggrannare så vi får en helbild av hur själva arbetet går tillväga.
Dessa grunder kommer vara till stor hjälp vid framtida projektarbeten och även vid företagsetableringar och förhoppningsvis också ge personlig utveckling.

Men innan vi börjar detta behöver vi gå igenom projektets organisation, vad är de olika rollerna och deras uppgifter i arbetet, hur ser organisationen ut?
Detta tar vi i del 2.

39 kommentarer:

  1. Behöver du finansieringshjälp för personliga eller affärsmässiga ändamål? Vi har för närvarande övertagande för småföretagslån, kommersiella lån, byggelån, fastighetsfinansiering, auto lån, personliga lån, eget kapitallån e.t.c kontakta oss idag via e-post: Elijahloanfirm@outlook.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har precis fått mitt lån på mitt svenska bankkonto från remy.credit111@gmail.com
      DU BEHÖVER LÅN
      Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2%
      EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
      Behöver du ett brådskande lån inom 12 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag Thomas Eriksson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com
      Gud välsigne dig, herr REMY FINK

      Radera
    2. God dag från denna sida, är fru Flora Scott en privat långivare. Vi erbjuder brådskande jullån och personliga lån för årets slut. så ta vara på denna möjlighet nu!!! om du är intresserad av ett brådskande lån av någon ekonomisk anledning eller så någonsin, tveka inte att kontakta oss via (flora_scott@outlook.com)  för mer information om denna lånetransaktion.

      Vänliga hälsningar
      Fru Flora

      Radera
  2. behöver du ett lån? Har du letat efter var du ska få ett lån? Har du försökt få någon form av lån? Ansök nu nu på? (carlosellisonfinance@outlook.com) om du vill få ett billigt lån. Lånet erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

    SvaraRadera
  3. Hej och välkommen till Spotcap Global Loan Services, jag heter Claudia Klein, jag är långivare och även lånekonsult.

    Behöver du stort finansiell förstärkning? behöver du ett lån för olika ändamål? om ditt svar är ja, kommer jag att råda dig att kontakta mitt företag via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddela oss på WhatsApp: +4915758108767 | och ha ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

    Vi erbjuder alla typer av lånetjänster, vi erbjuder både långa och kortfristiga lån och du kan också låna upp till 15 miljoner euro. Mitt företag hjälper dig att uppnå olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

    Vi vet att det alltid har varit ett enormt problem att få ett legitimt lån För individer som har ekonomiska problem och behöver lösning på det, tycker många att det är så svårt att få kapitallån från sina lokala banker eller andra finansinstitut på grund av högt intresse ränta, otillräcklig säkerhet, skuld till inkomstkvot, låg kreditpoäng eller andra skäl

    Inga fler väntetider eller stressande bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig dygnet runt - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver

    Vi tillhandahåller lånetjänster i världsklass 24 timmar. För frågor / frågor? - Skicka ett mail till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddela oss på WhatsApp: +4915758108767 | & Få ett svar på ett ögonblick.

    Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har lite kontanter, bara skriva till oss så får du ett lån.

    Din ekonomiska frihet är i dina händer!

    SvaraRadera
  4. behöver du ett lån? Jag är en registrerad och pålitlig långivare, jag ger lån till personer som har ekonomiska svårigheter, människor som försöker betala skolräkningar, de som försöker köpa en bil eller starta eget företag, entreprenörer och myndigheter.
    För mer info eller låneansökningsformulär kontakta oss via e-post på (steglan247@yahoo.com)
    få ditt brådskande lån inom 24 timmar så får du pengaröverföring till ditt konto.

    SvaraRadera
  5. TESTIMONY ON HOW I GOT MY LOAN FROM A FINANCE COMPANY LAST WEEK Email for immediate response: drbenjaminfinance@gmail.com

    {Dr.Benjamin Scarlet Owen} can also help you with a legit loan offer. He Has also helped some other colleagues of mine. If you need a genuine loan without cost/stress he his the right loan lender to wipe away your financial problems and crisis today. BENJAMIN LOAN FINANCE holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly via WhatsApp +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    SvaraRadera
  6. DU BEHÖVER LÅN
    Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2%
    EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
    Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com
    Gud välsigne dig, herr REMY FINK

    SvaraRadera
  7. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera
  8. Jag har precis fått mitt lån på mitt svenska bankkonto från remy.credit111@gmail.com
    DU BEHÖVER LÅN
    Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2%
    EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
    Behöver du ett brådskande lån inom 12 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag Thomas Eriksson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com
    Gud välsigne dig, herr REMY FINK

    SvaraRadera
  9. JAG FICK JUST ETT LÅN TILL JUL

    Jag har sett flera kommentarer från personer som redan hade fått ett lån från LAPO M-F så jag bestämde mig för att ansöka baserat på populära rekommendationer och bara för några timmar sedan bekräftade jag ett totalt belopp på 78 500 euro på mitt konto. Detta är verkligen fantastiska nyheter och jag råder alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via sin e-post: lapofunding960@gmail.com

    SvaraRadera
  10. Hej killar, jag vill bara rekommendera ett bra låneföretag där jag fick ett snabblån på €‎46 000,00 via deras e-post där jag letade efter lån för att betala mina räkningar/skulder och gå vidare med livet, sedan gav en vän mig denna företagsinformation som Jag kontaktade via denna kontaktmail: lapofunding960@gmail.com

    SvaraRadera
  11. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: dakany.endre@gmail.com

    SvaraRadera
  12. Behöver du lån? personliga lån? företagslån? bolån? jordbruks- och projektfinansiering? vi ger ut alla typer av lån till 2% ränta! Kontakt e-post; (dakany.endre@gmail.com)

    Låneerbjudande.

    SvaraRadera
  13. Dobrý deň dámy a páni,
    Tento príspevok je hlavne pre každého, kto potrebuje konkrétnu pôžičku na obnovu svojho života. Hľadáte pôžičku na obnovu svojho podnikania alebo projektu alebo na kúpu bytu, ale nemôžete pracovať v banke alebo banka odmietla vašu identifikáciu. Som asistent komerčnej banky, môžeme vám poskytnúť pôžičku. Ponúkame pôžičky od 3 000 eur do 500 000 eur s úrokovou sadzbou 2% doba splácania od 12 mesiacov do 10 rokov, sme pripravení poskytnúť vám pôžičky kvalifikovaným ľuďom, ale musíme byť čestní, čestní ľudia. ak potrebujete peniaze z iných dôvodov, kontaktujte nás pre viac informácií na adrese infomichealfinanceltd@gmail.com alebo WhatsAPP: +14699724809. Sme pripravení uspokojiť nášho zákazníka maximálne do 48 hodín od prijatia súboru žiadosti. vďaka commercezbank

    SvaraRadera
  14. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

    Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
    * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
    * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
    * Flexibel ränta på 3%.
    * Höga godkännanden
    * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
    * Enkel onlineansökan.
    * Personlig vägledning och expertis.
    * Inga dolda avgifter

    Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

    För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447360502110

    Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

    SvaraRadera
  15. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: richardcosmos5@gmail.com

    SvaraRadera
  16. Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlångivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera
  17. Hälsningar till dig,

    Behöver du någon form av ekonomiskt stöd? personliga/företagslån? Vi lånar ut till 2%. Betygsätta! Kontakta: (richardcosmos5@gmail.com) för mer information.

    Låneerbjudande.

    SvaraRadera
  18. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    låneerbjudande

    SvaraRadera
  19. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

    Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
    * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
    * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
    * Flexibel ränta på 3%.
    * Höga godkännanden
    * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
    * Enkel onlineansökan.
    * Personlig vägledning och expertis.
    * Inga dolda avgifter

    Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

    För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

    SvaraRadera
  20. Goddag allihop! Jag vill använda detta medium för att berätta om ett ärligt låneföretag som hjälpte mig att få ett kommersiellt lån med begripliga villkor. de erbjuder alla typer av lån.
    Kontakt e-post: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785

    SvaraRadera
  21. Uppmärksamhet!
    Du kan förändra ditt och din familjs liv med bara en enda tanke.
    Jag fick 600 000,00 USD som kompensation för att ge en njure till mottagaren. Jag kunde betala mina skulder och starta ett nytt företag så att min familj och jag kan leva ett bättre liv. Om du är redo att sälja din njure eller lever, kontakta detta WhatsApp-nummer: +12136028454

    SvaraRadera
  22. Uppmärksamhet!
    Du kan förändra ditt och din familjs liv med bara en enda tanke..
    Jag fick 600 000,00 USD som kompensation för att ge en njure till mottagaren. Jag kunde betala mina skulder och starta ett nytt företag så att min familj och jag kan leva ett bättre liv. Om du är redo att sälja din njure eller lever, kontakta detta WhatsApp-nummer: +12136028454

    SvaraRadera
  23. Letar du efter finansiering för att starta ditt företag eller expansionsförslag? finansiering för att betala dina räkningar eller köpa ett hus? Vi erbjuder alla typer av assistans här med 2% ränta. kontakta mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785

    SvaraRadera
  24. God dag,

    Behöver du ett lån för att starta ditt företag eller expansionsförslag? ett lån för att betala dina räkningar? Vi erbjuder alla typer av lån här med 2% ränta. kontakta e-post:(richardcosmos5@gmail.com)

    Låneerbjudande.

    SvaraRadera
  25. God dag,
    Behöver du ett lån för att starta ditt företag eller expansionsförslag? ett lån för att betala dina räkningar? Vi erbjuder alla typer av lån här med 2% ränta. kontakta mail: lapofunding960@gmail.com

    SvaraRadera
  26. Behöver du ett lån??? Ansök idag för 2% ränta kontakta: (richardcosmos5@gmail.com) för mer information.

    Brådskande låneerbjudande.

    SvaraRadera
  27. BEHÖVER DU ETT BRÅDSKANDE LÅN ?? Skicka e-post till oss remy.credit111@gmail.com Vi har ett jullån för dig och din familj att njuta av denna semester. Jullånet är nu tillgängligt, vilket belopp du än behöver, vi har ett lån till dig {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM }
    Behöver du kredit? Skicka ett mail till oss på remy.credit111@gmail.com
    Hej hur mår du idag ?? Du behöver ett brådskande lån nu under de kommande 6 till 12 timmarna utan stress och förseningar av REMY CREDIT löser alla dina problem idag. Vi ger lån med 1% ränta, vi erbjuder alla typer av lån med snabb service, skicka ett e-postmeddelande för dina akuta lån
    Maila oss så får vi ett lån via e-post {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}
    vi har kredit för dig E-POSTA oss nu för ett snabbt lån remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com

    SvaraRadera
  28. BEHÖVER DU ETT BRÅDSKANDE LÅN ?? Skicka e-post till oss remy.credit111@gmail.com Vi har ett jullån för dig och din familj att njuta av denna semester. Jullånet är nu tillgängligt, vilket belopp du än behöver, vi har ett lån till dig {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM }
    Behöver du kredit? Skicka ett mail till oss på remy.credit111@gmail.com
    Hej hur mår du idag ?? Du behöver ett brådskande lån nu under de kommande 6 till 12 timmarna utan stress och förseningar av REMY CREDIT löser alla dina problem idag. Vi ger lån med 1% ränta, vi erbjuder alla typer av lån med snabb service, skicka ett e-postmeddelande för dina akuta lån
    Maila oss så får vi ett lån via e-post {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}
    vi har kredit för dig E-POSTA oss nu för ett snabbt lån remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com


    BEHÖVER DU ETT BRÅDSKANDE LÅN ?? Skicka e-post till oss remy.credit111@gmail.com Vi har ett jullån för dig och din familj att njuta av denna semester. Jullånet är nu tillgängligt, vilket belopp du än behöver, vi har ett lån till dig {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM }
    Behöver du kredit? Skicka ett mail till oss på remy.credit111@gmail.com
    Hej hur mår du idag ?? Du behöver ett brådskande lån nu under de kommande 6 till 12 timmarna utan stress och förseningar av REMY CREDIT löser alla dina problem idag. Vi ger lån med 1% ränta, vi erbjuder alla typer av lån med snabb service, skicka ett e-postmeddelande för dina akuta lån
    Maila oss så får vi ett lån via e-post {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}
    vi har kredit för dig E-POSTA oss nu för ett snabbt lån remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com
    remy.credit111@gmail.com

    SvaraRadera
  29. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

    Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av finansiella tjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

    Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

    Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

    Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

    Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

    Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

    Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

    SvaraRadera
  30. Jag ger lån med och utan säkerhet från 5 000 euro till 10 000 000 euro. Om du vill ha ett lån och har dålig kredit, inga problem kontakta mig via e-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Brådskande låneerbjudande.

    SvaraRadera
  31. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    låneerbjudande

    SvaraRadera
  32. Få pengar mycket snabbt för att lösa alla dina ekonomiska behov och genomföra dina projekt Personligt lån: från 2 000 € till 2 000 000 € Investering och lån för företag upp till 100 000 000 € Detta är ett erbjudande som gäller för alla!!! E-post: richardcosmos5@gmail.com

    SvaraRadera
  33. Hej, jag är en individ som erbjuder internationella lån. Med kapital som används för att ge lån mellan individer på kort och lång sikt, med start från 2 000 € till 500 000 000 € för alla seriösa människor som verkligen behöver det, är räntan 2 % per år Jag ger lån Finansiellt, Bostadslån, Investeringslån, Billån, Privatlån. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina kunder inom max 2 dagar efter att jag mottagit förfrågan. En person som inte är seriös håller sig borta Snabbt svar: (richardcosmos5@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    SvaraRadera
  34. Vill du ta ett lån och vet inte var du kan få ett riktigt lån?
    Vill du starta ett företag men inte har kapital?
    Behöver du ansöka om ett lån av någon anledning?
    Behöver du ett jullån?

    Hoppet har äntligen kommit eftersom Elena Nino ger snabba och pålitliga lån, deras service är 100% äkta och garanterar att du får lånet när du ansöker. Vänligen maila och godkänn idag på elenanino0007@gmail.com

    Tack och Gud välsigne dig
    FÖRTROENDE
    Elena

    SvaraRadera
  35. Behöver du lån? personliga lån? företagslån? bolån? jordbruks- och projektfinansiering? vi ger ut alla typer av lån till 2% ränta! Kontakt e-post;(dakany.endre@gmail.com)

    Erbjud brådskande lån.

    SvaraRadera
  36. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    låneerbjudande



    Behöver du lån? personliga lån? företagslån? bolån? jordbruks- och projektfinansiering? vi ger ut alla typer av lån till 2% ränta! Kontakt e-post;(dakany.endre@gmail.com)

    Erbjud brådskande lån.

    SvaraRadera
  37. Vi ger ut Företagslån, Privatlån, Billån, Bostadslån till 2% ränta. Behöver du lån för ditt företag eller projekt? Kontakta oss idag via e-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Låneerbjudande.

    SvaraRadera